«Det er botn i Vestfjorden» av Karianne Stensland

Sommeren 2014 forsøker jeg å krysse Vestfjorden to ganger i en robåt. Turen fra Steigen til Skrova i Lofoten er på rundt 28 kilometer. På andre forsøk klarer jeg å krysse fjorden. Turen tar nesten sju timer. I løpet av roturen blir jeg konfrontert med min egen utilstrekkelighet og naturkrefter større enn meg selv. Det er botn i Vestfjorden har blant annet blitt vist i videoprogrammet Beyond Horizons kuratert av Atelier Nord og på Tromsø Internasjonale Filmfestival 2015. I tillegg er den vist i gruppeutstillingen The School of Landscape på Kunsthall Trondheim høsten 2015.

Tekst: Karianne Stensland

2017, tredje utgave, 15:00 min

Karianne Stensland er kunstner bosatt i Trondheim. Drivkraften i Kariannes arbeider er undersøkelser og omformuleringer av kjønn, makt og rangordning. Hennes arbeider innbefatter elementer fra tekst, tegning, musikk og skulptur, ofte presentert gjennom performance, video og installasjon. Improvisasjon i arbeidsprosess og metode, gir prosjektene et aspekt av tilfeldigheter og humor. Med MFA fra Kunstakademiet i Trondheim og studier ved St. Petersburg State Theatre Arts Academy, kobler hun erfaringen fra visuell kunst og teater opp til egen kunsteriske praksis.

Les mer om Kariannes arbeider her: http://kariannestensland.no/

Copyrights til verkene tilhører den enkelte kunstner og nettstedet.

 

/

 

SERIEN MED VIDEOKUNST ER STØTTET AV BERGESENSTIFTELSEN.

 

bergesens_logo_large(new)

 

 

//

 

The Teenage Indigenous Hip-Hop Artist Taking on Climate Change / Rolling Stone

 

 

 

En kommentar om “«Det er botn i Vestfjorden» av Karianne Stensland

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑