Presentasjon av billedredaktørene

Anne Karin Jortveit

Foto_Anne_Karin

Anne Karin Jortveit jobber med tekstil i spennet mellom estetikk, tradisjon, hverdag, forbruk og arbeid. Hennes virke er basert på en økologisk og bærekraftig tankegang. Å finne koblinger mellom konkret kunnskap, direkte handlinger og reflekterende utforskning er viktig for henne. Hun er opptatt av håndverk og manuelle prosesser, og har de siste årene lært seg å spinne, veve og plantefarge. Høsten 2014 hadde hun Jomfrulandstipendet, og viste nylig plantefargete tekstilobjekter fra dette oppholdet – i Kragerø Kunstforening. Anne Karin Jortveit er utdannet ved Statens kunstakademi, Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun er fra Kristiansand og bor og arbeider på Ås og i Oslo.

Her presenterer vi et av hennes seneste arbeider:

Flyt (2015)

SONY DSC

Jeg bodde på Jomfruland fra september til november 2014. Med meg hadde jeg en spinnerokk og utstyr til plantefarging. Jeg ville blant annet utforske farger i naturen idet plantelivet var i ferd med å lukke seg for året. Hunden min Molly og jeg var mye ute, og etter hvert som høsten skred fram samlet jeg hovedsakelig nedfallsløv og kvistlav som vinden blåste av trærne. Overraskelsene var mange.

1_Flyt_liten

Hvem ville trodd at våte og trasige ospeblad gir fra seg en intens okergul farge. Jeg brukte det innsamlede plantematerialet til å farge ullfiber med, og til å lage avtrykk på ullstoffer. Ull fra villsau fikk jeg av økobonden Erik Ballestad på Gumøy, ei øy like ved Jomfruland. Bildene viser en håndspunnet trådinstallasjon gjort av denne ulla. Her er noe plantefarget, men det meste er ullas egne farger.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑