NOTIS TIL DEN NYFØDTE

Av Hendrik Rost / Gjendiktet til norsk av Freddy Fjellheim

794px-Hendrik_Rost_2

 

Tilgi, når du kommer, at

det ser slik ut her, livløse informasjoner

fyker rundt overalt: Klimaendringer,

 

atomavfallslagre, menneskejakt…alt

hoper seg opp, nyheter om massakre,

tsunamier bryter gjennom stua,

 

masseopptøyer. Vi vet nøyaktig

hva som en dag vil få oss til å kantre.

Bli der. Det vil gå over. Tilgi.

 

 /

Hendrik Rost, f. 1969 i Burgsteinfurt, Westfalen, er blant de fremste lyrikerne i generasjonen som har fått tilnavnet ”den tyske poesiboomen”. Han har utgitt sju diktsamlinger og en oversettelse, sistnevnte sammen med Mirko Bonné. Rost har bl.a. studert filosofi og litteraturvitenskap, og han skal etter sigende være en pasjonert surfer!

Forfatternes klimaaksjon takker den tyske poeten for at vi får publisere diktet ”Notis til den nyfødte”. Det er hentet fra samlingen ”Licht für andere Augen” (Wallstein Verlag 2013). Der gir det kompromissløsse språknærværet en skarpsynt poesi: Klimaendringer, historie, familie – det ene temaet utelukker ikke det andre, men føyes sammen til en større poetisk bevegelse.

Les diktet under vår diktspalte. Her kan du høre det opplest av forfatteren.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑