A People´s Archive of Sinking and Melting / Billedlig talt

/ Klikk på tittelen for bedre lesbarhet

 

Folk som bor på steder der klimaendringer medfører enten nåværende eller fremtidige forsvinninger, inviteres til å sende inn bidrag til et Folkearkiv.

Arkivet er en voksende samling av gjenstander. Disse er bidrag fra folk på slike steder som enten kan forsvinne eller som allerede har blitt ubeboelige – på grunn av de fysiske, politiske, og økonomiske følgene av klimaendring, f.eks. smeltende isbreer, stigende havnivå, kyst-erosjon og forørkning.

Organisert som «felles, men differensierte» samlinger utgjør de innsendte bidragene en nedtegnelse av vitnesbyrd som er samlet inn i fellesskap, samt et arkiv av det fremtidige – det som vil ha vært.

Fra 2016 inneholder arkivet bidrag fra Anversøya (Antarktis), Kapp Verde, Grønland, Kivalina (Alaska), Nepal, New Orleans, New York City, Panama, Peru, Senegal og Tuvalu.

HVILKE BIDRAG SOM ØNSKES

Alle bidrag er av lik verdi. Det kan være noe fra naturen, noe som er produsert, funnet, laget eller forkastet, inklusive søppel. Det trenger ikke å ha sitt opphav på selve stedet – det kan være hva som helst som er der.

Ditt bidrag må veie mindre enn ¼ kg. Arkivet vil ikke godta gjenstander som har import/eksport- forbud.

SPØRSMÅL? Ta kontakt: registrar@sinkingandmelting.org

 

KUNSTNEREN:

AMY BALKIN sine prosjekter foreslår en rekonstituert allemannsrett ved å vurdere juridiske grenser og systemer, miljømessig rettferdighet, og rettferdig fordeling av felles resurser i en klimaforandringskontekst. Blant disse prosjektene finner vi Public Smog, A People’s Archive of Sinking and Melting og This is the Public Domain, et pågående forsøk på å skape en permanent, internasjonal allemannsrett.
Balkin var med på å samarbeide om Invisible-5 (2006), en audio-tur gjennom Californias I-5 motorveikorridor med et miljørettslig perspektiv. Hennes arbeider og prosjektdokumentasjon har vært inkludert i Rights of Nature ved Nottingham Contemporary, DUMP! ved Kunsthal Aarhus, Anthropocene Monument ved les Abattoirs, dOCUMENTA (13), Public Works: Artists Interventions 1970s-Now ved Mills College Art Museum, Globale: Infosphere ved ZKM, Futurum – vi flytter fjell ved Telemark Kunstsenter og Sublime ved Pompidou-Metz. Nylige publikasjoner er bl.a. “Art in the Anthropocene” (Davis and Turpin, 2015), “Materiality” (Lange-Berndt, 2015), and “Critical Landscapes: Art, Space, Politics” (Scott and Swenson, 2015). Hun mottok sin MFA fra Stanford University og sin BFA fra The School of the Art Institute of Chicago.

Bilde øverst: Constance Estate, Trinidad and Tobago, Alicia Milne and Luis Vasquez La Roche.

Nettsted: SINKANDMELTING.ORG

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑