To dikt av Johann Grip

/ Foto: Gunnvall Grip

 

Vänern slår

 

langsomt og kvikksølvtungt

med finnene

 

mot stranden.

Lyden fører meg langt bort.

 

Så husker jeg:

 

Vi er venner,

og skal den samme veien.

/

 

Jeg hoppet høyt

 

 AFRIKA SMELTER!

 

leste jeg i en dagsavis her om dagen

og hoppet høyt der jeg satt.

 

Så kikket jeg nøyere

på overskriften:

 

ARKTIS SMELTER!

sto det.

 

Tenkte vel det.

Begynte å lure!

 

//

Johann Grip debuterte med diktsamlingen «Enkle dikt» i 2003 og har senere også utgitt to romaner. Han er tidligere redaktør av Den norske Lyrikklubben og medredaktør i Vagant. Grip har bl.a. gjendiktet Horats satirer (2012). Vi takker forfatteren for de nyskrevne diktene, og Forlaget Oktober, som bidrar med honorarstøtte.

 

 

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑