Ruth Lillegraven: Vond vind og Villvinter

152.Forfatterbilde_fil.160

 

Vond vind

 

 vaknar så tidleg

 av ein vind som hyler

 og uler og pistrar og

 

 pirkar isen på nordpolen

 

 smeltar

 

 isbjørnen             og

 pandaen tigeren og

 gaupa, alle skal dei

 visst bli borte

 

 og no denne arge vinden

 

 han legg skuldra mot

 huset og hjartet mitt

 

vil inn inn inn

 

*

Villvinter

 

no skulle snø så rein

leggje seg over gater og

grus, over bakkar og

berg og ball i busk

 

men ute er

stjernestøvet for lengst

borte

 

det regnar og

blæs så varmt og

vått

 

slik var det ikkje

før i tida, seier

pappa

 

nei, noko er annleis

no seier mamma

 

og             orda

hennar hektar

ei   ny   klo   i

hjartet mitt

 

//

Ruth Lillegraven (f. 1978) debuterte med den kritikerroste diktsamlingen Store stygge dikt i 2005. I 2013 fikk hun Brageprisen for diktsamlingen Urd. Hun har skrevet fire bøker i småbarnserien om Mari og Magnus. Eg er eg er eg er er den første diktsamlingen hennes for barn. Ruth Lillegraven er fra Hardanger og bor nå i Bærum. Vi takker forfatteren, og Samlaget, for lov til å publisere disse diktene fra Eg er eg er eg er.

 

/

Watch some videos –

 

Lakota, NAKOTA, Dakota – SHARE VIDEO!

 

 

Prolific the Rapper vs Trump:

 

The wolves changed the rivers

 

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑