No Maps for These Territories av Kjersti Vetterstad

 

Videoverket No Maps for These Territories åpnet Kulturrådets årskonferanse i Bergen november 2018. I videoen utfolder det seg en samtale mellom to personer som synes å være adskilt av et mørkt, ubebodd univers av stjerner, planeter og tomrom. Hvor ender selvet og hvor begynner verden? Arbeidet refererer til et sammenbrudd mellom det indre og ytre rom, i en verden der selvet rommer alt og ingenting, og er bundet til et liv i uendelig ensomhet.

Kjersti Vetterstads (1977) praksis utforsker temaer som tid og forgjengelighet, spørsmål knyttet til identitet og fremmedgjøring, og grensene som definerer forholdet mellom menneske og natur. Uttrykket strekker seg fra det poetiske og undrende til samfunnssatire, og manifesterer seg i medier som installasjon, performance, lyd, video, foto og film.

Tittelen for Kulturrådets årskonferanse i 2018 var Siste akt. Kunst og kultur i miljøkrisenes tid. Opptak fra forelesinger og kunstneriske innslag fra konferansen kan du finne her.

//

Randi Nygård, medredaktør for Billedkunst hos Forfatternes klimaaksjon, deltok i panelsamtale under Tema II: Ressurser og rettigheter med juristene Sigrid Eskeland Schütz og Pål Lorentzen, samtaleleder var Anne Karin Sæther. Les også intervju med Randi hvor hun snakker om hva kunsten og kunstneren kan bidra med i klima- og miljøkrisen, her.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑