Nye Åkerlapper / Ellen Grimsmo Foros

 

jeg kaller graset ved navn

synger sølvbunke, sølvbunke

du kaller meg tullhøne, tullhøne

legger den samme sangen i stemmen

eller er det en annen 

 

 

vi må slå enga, sier bestemor

for at den skal komme tilbake

stemmen hennes sprekker

på a-en i tilbake

og en rå vind slipper til der

 

Du ler under felleskjøpet-lua   får vi unger vil de skjemmes over oss   vi har lagd vårt eget bord-vers   kjære sol og kjære jord, takk for maten på vårt bord   regnet kommer rett etter høstpløyinga   skyller litt av den løse jordmassen ut i elva   og jeg drømmer at jeg har født en kalv   som nekter å ta med seg venner hjem   fordi vi ikke har pels   akkurat passe varmt å sitte i drivhuset nå   vi drikker kaffe og spiller yatzy blant solblekede plastbaljer   de nakne markene blir ikke overraska av noe   verken snøen   traktoren   eller dine og mine støveltunge skritt  

 

//

Vi takker Ellen Grimsmo Foros for nyskrevne dikt til Klimaaksjonen!

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑