SOLIDARITET

Kjære forfattere og lesere!

Også for Forfatternes klimaaksjon har pandemien gjort innsatsen tyngre, men ikke mindre mulighetssvanger. Vi skriver i dag til våre forfattere og lesere med oppfordring om solidaritet. Siden 2013 har våre skriftaksjoner sysselsatt et hundretalls forfattere. 

VIPPS til 617375

Kontonummer 1208.63.60371

IBAN: NO76 1208 6360 371 

Vi tillater oss i disse koronariske tider å be om et håndslag på 50 kr. (eller beløpet du ønsker å gi). De innkomne midlene vil i hovedsak gå til honorarer. Fordi de færreste forfattere vil delta i redaksjonen uten vederlag, må vi beregne en tredjedel av innkomne midler til dette forfatterarbeidet. 

Faksimile fra nettsiden til DnF

Når midlene er satt i arbeid vil vi offentliggjøre et enkelt regnskap på nettsiden.

Klimaaksjonen øker sin lesertilslutning med ca. 30% hvert eneste år. Vi samarbeider nå også med NDLA, og en rekke skoler og universiteter bruker jevnlig nettsiden, også i utlandet. Mer enn 200 000 har lest tekstene, og særlig yngre forfattere fra hele Norden gir uttrykk for at vårt arbeid har hatt betydning for deres skrivemåte. Etter hva vi hører fra forfattere i ulike verdenshjørner er vår samling av kunst, forskning og litteratur uten sidestykke. Det gjelder også Klimaaksjonens samarbeid med forlag og skribentorganisasjoner.

Kloden revner under trykket av vårt fossile overforbruk. Vår fordømte plikt er å satse på at forfattere i slike tider kan gjøre en forskjell. Sannhetskravet til litteraturen skal ikke skusles bort.

Takk på forhånd til dere som støtter vårt langsiktige arbeid med en skjerv!

På vegne av redaksjonen,

Freddy Fjellheim

/Photo: By Dnalor 01. // Bocca della Veritá

En kommentar om “SOLIDARITET

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑