Solidaritet med det argentinske folk og deres økosystem / Jonas Kittelsen, XRU

Våre argentinske venner kjemper daglig sin kamp mot Equinor. I mange år har Equinor drevet med fracking – den verste formen for utvinning av fossile brensler som er ulovlig i Norge og Europa – på urbefolkning sitt territorium i Vaca Muerta. Nå skal Equinor også ta kystlinjen, det fikk begeret til å renne over. Tusenvis er i gatene i protest mot det de kaller «et åpenbart eksempel på ny-kolonialisme» av Equinor. De kjemper en desperat kamp og sendte ut et globalt «call to action» hvor 60 organisasjoner i 20 land kom sammen under banneret «Global Coastline Rebellion» på rekordtid for å demonstrere mot Equinor. Extinction Rebellion samlet våre aktivister i tre norske byer i solidaritet med det argentinske folk og deres økosystem. Her er et lite utsnitt fra Gitte Sætres video fra aksjonen, A Global Army of Cleaners:

//

Jonas Kittelsen er koordinator for Extinction Rebellion Ung som har sin månedlige spalte hos Forfatternes klimaaksjon.

///

Gitte Sætre is a multidisciplinary artist, working with dialogue based art, performance, photography, video and sound.  

At hyle af månen for Wittgenstein / Susanne Christensen

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑